INDUSTRIA PETROLULUI SI A GAZELOR LA NIVEL GLOBAL

Anul 2015 a fost un an interesant pentru industria petrolului si a gazelor. Cea mai importanta schimbare in sectorul gazelor si petrolului a fost cea a pretului.

Scaderea pretului petrolului a condus la diminuarea fortei de munca din sectorul petrolului si al gazelor, astfel ca marile companii din tari precum Norvegia, Marea Britanie si Statele Unite ale Americii au hotarat reducerea cheltuielilor operationale.

La nivel global este resimtita o scadere a fortei de munca, cea mai mare parte a proiectelor de dezvoltare sunt in asteptare, Arabia Saudita este tara care are cea mai mare crestere a productiei in mod deliberat.


A scazut forta de munca

in Marea Britanie

S-a inregistrat o scadere

a fortei de munca in SUA

A scazut numarul de

persoane angajate in Norvegia


EVOLUTIA PRETULUI PETROLULUI

Pretul petrolului a jucat un rol important in industrie. Tari precum Venezuela, Irak, Iran, Nigeria sau Rusia sunt afectate grav din punct de vedere economic deoarece nu pot atinge pragul de rentabilitate, inregistrand un profit mai scazut decat anterior.

Iran este, de asemenea una dintre tarile care intampina aceste probleme, avand embargou international asupra exporturilor de petrol. Modificarile geo-politice au avut un rol important in scaderea pretului petrolului, generand atat conflicte regionale cat si embargou pe exporturile de petrol in anumite tari.

In anul 2014 pretul petrolului a inregistrat o scadere, ajungand de la $108.12/bbl in ianuarie, la $62.84/bbl in decembrie 2014.

Pretul petrolului a continuat sa scada ajungand in decembrie 2015 la pretul de $37.97/bbl.

Anul 2016 a inceput cu o scadere a petrolului de pana la $30/bbl, cel mai mic pret inregistrat din anul 2004.


PERSPECTIVELE ANULUI 2016 PENTRU INDUSTRIA DE PETROL SI GAZE

Industria petrolului si a gazelor se afla intr-o perioada importanta din evolutia sa. In afara problemelor interne ale pietei de petrol si gaze deja existente, exista amenintari provenind din alte surse substituibile de energie, progresele facute in inlocuirea energiei fosile cu energie electrica.

Anul 2016 va fi un an surprinzator pentru sectorul gazelor si al petrolului. Desi luna ianuarie a anului curent anunta o scadere impresionanta a pretului petrolului, $30/bbl, Arabia Saudita, una dintre cele mai importante tari in productia de petrol, anunta continuarea investitiilor in energie.

Bookmark the permalink.

Comments are closed